Pään alueen ja purentalihasten fysioterapia auttaa stressistä palautumiseen

 

Purentalihakset jumissa? Tämä voi olla yksi stressin oire. Pään alueen ja purentalihasten fysioterapia auttaa stressistä palautumiseen.  Stressillä tarkoitetaan tässä yhteydessä kehon ja mielen liiallista kuormittumista. Kuormittavissa elämäntilanteissa voidaan havaita monia kehollisia oireita, jolloin fysioterapiaa kannattaa kokeilla stressistä palautumiseen. Yksi tälläinen monien tunnistama oire on liiallinen purentalihasten jännittäminen, mikä tuntuu jäykkyytenä leukaperissä, yläniskassa ja pään alueella.

Liiallisen kuormittumisen aiheuttamien monenlaisten oireiden taustalla on usein hermoston epätasapainotila. Tämä epätasapainotila syntyy, kun keho ja mieli eivät ehdi palautumaan arjen kuormituksessa riittävästi. Oireita voivat olla erilaiset kehon kivut, vatsaoireet, hengitysoireet, sydämentykytykset, uniongelmat tai esimerkiksi huimaus. Tällöin keho voi olla taistele – pakene -tilassa ja elimistö käy ikäänkuin ylikierroksilla jatkuvasti. Oireina voi olla myös jatkuva vetämätön olotila, virkistämätön uni tai masentunut olotila, jolloin elimistö on ehkä lamaantuneena tai alikierroksilla. Nämä vireystilan vaihtelut voivat myös seilata ylös ja alas ja vaihtelut voivat olla hyvin nopeitakin. Erityisesti psykofyysisessä fysioterapiassa on monia keinoja, joilla hermostoa voidaan auttaa palautumaan ja näin kehon stressioireita saadaan helpotettua.

Päänsärky, yläniskan kireys ja purentalihasten jännitys ovat hyvin yleisiä oireita liiallisen fyysisen tai psyykkisen kuormittumisen seurauksena.

Onko sinulla purentalihakset jumissa? Jos on, niin pään, yläniskan ja purentalihasten fysioterapia auttaa oireisiin. Päänsärky, yläniskan kireys ja purentalihasten jännitys ovat hyvin yleisiä oireita liiallisen fyysisen tai psyykkisen kuormittumisen seurauksena. Oireet saattavat esiintyä kaikki yhtä aikaa tai jokin oire kerrallaan. Kiputuntemukset voivat myös seilata paikasta toiseen ja voi olla vaikea hahmottaa missä oire tarkalleen on. Pään alue voi tuntua raskaalta, utuiselta tai jollain tavalla epämielyttävältä. Erilaisia kiputuntemuksia voi tuntua eri kohdissa pään alueella. Nämä laajalla alueella esiintyvät oireet voivat olla peräisin purentalihasten liiallisesta aktiivisuudesta.

Liiallisen kiireen ja kuormittumisen tai jännittämisen seurauksena purentalihakset ovat osalla ihmisistä jatkuvassa jännityksessä päivän ja yön aikana. Yöllinen hampaiden narskuttelu tai leukaperien kiristely puremalla takahampaita yhteen on yleinen oire. Myös päiväaikaan purentalihakset ovat usein jännittyneenä, kun tehdään tarkkuutta vaativaa työtä tai on kiirettä. Pää, yläniska ja purentalihakset oireilevat sitten erilaisilla oireilla, niillä joilla on tämä taipumus purra hampaita yhteen. Hyvin usein tämä tapa on tiedostamaton ja siksi voi olla, että näihin oireisiin ei välttämättä huomaa hakea apua.

Lempeä ja kivuton hoito rentouttaa alueen lihaksia miellyttävällä tavalla.

Pään alueen ja purentalihasten fysioterapia auttaa stressistä palautumiseen. Lempeä ja kivuton hoito rentouttaa alueen lihaksia miellyttävällä tavalla. Tämä purentafysioterapia auttaa myös tunnistamaan nämä lihakset, jolloin niiden tietoinen rentouttaminen on huomattavasti helpompaa omassa arjessa. Hoito rentouttaa sekä pään alueen lihaksia, että koko kehoa ja mieltä, koska hoito vaikuttaa hermostoon ja palauttaa kehoa tasapainoon. Näin ollen tämä hoito vaikuttaa koko kehoon ja on erinomainen hoito stressioireiden helpottamiseen.

 

Asiakaskommentti pään, yläniskan ja purentalihasten fysioterapian jälkeen:
”Lempeästi pehmentynyt olo koko kehossa”.

 

Tervetuloa kokeilemaan millaisia vaikutuksia huomaat kehossasi hoidon jälkeen. Varaa aika pään alueen ja purentalihasten fysioterapiaan. Hoitoaika on 60 min.