Ryhmätunti kehon ja mielen palautumiseen

 

Hyvän olon rentoutus -tunnit jatkuu taas syyskuussa. Tämä on pienryhmätunti kehon ja mielen palautumiseen, jossa rentoudutaan rennon ja pienen liikkeen avulla ja saat keinoja hermoston vireystilan säätelyyn. Ryhmä on pieni, 4 osallistujaa.

Hyvän olon rentoutus -tunti sopii erinomaisesti Sinulle jos olet kiireinen ja mahdollisesti huomaat stressin oireita kehossa tai mielessä. Liiallisen fyysisen tai psyykkisen kuormittumisen (eli arkikielessä usein käytetyn stressin) aiheuttamia oireita kehossa voivat olla mm. erilaiset kivut, lihasjännitykset, päänsärky, purentalihasten jännitykset, univaikeudet ja suolisto-oireet. Mielessä liiallista kuormitusta voivat ilmentää esimerkiksi jännitystilat, ajatusjumit, paineentunne ja jatkuva kiireen tunne.

Tällä tunnilla sinulla on lupa olla ja rentoutua.

Lempeä, rauhallinen ja tiedostettu liike auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Voit saada itsellesi oivalluksia omasta kehostasi ja mielentilastasi ja näin lisätä hyvää oloa. Tunnilla harjoitellaan rentouttamaan kehoa ja mieltä kevyen liikkeen ja tietoisen rentoutumisen avulla. Saat mukaasi rentoutuneen olon ja voit hyödyntää kokemaasi omassa arjessa. Opit löytämään rentoutta päivääsi ja nukahtamiseen.

Tällä tunnilla palautamme hermostoa tasapainoon eli jos hermostosi on kiireen tai stressaavien tekijöiden vuoksi ylivirittyneessä tilassa, saat apua hermoston vireystilan säätelyyn tämän tunnin harjoitusten avulla. Hermoston ylivirittyneisyys voi tuntua kehossa esimerkiksi kohonneena sykkeenä, kiihtyneenä tai pinnallisena hengityksenä, vaikeutena rentoutua tai olla paikoillaan ja myös nukahtamisen tai nukkumisen vaikeutena.

Moni kaipaa itselleen sopivaa ryhmää ja on etsinyt sopivaa ryhmäliikuntamuotoa jo pitkään. Useat liikuntakeskukset tarjoavat jo pehmeämpiä liikuntatunteja, kuten joogaa ja pilatesta. Voi olla, että jossain kiireisessä elämäntilanteessa myös nämä liikuntamuodot tuntuvat turhan vaativilta joko kehollisesti tai yleisen jaksamisen näkökulmasta. Tämä ryhmätunti kehon ja mielen palautumiseen sopii myös niissä tilanteissa kun nukkuminen on haastavaa tai jää liian vähäiseksi. Tunnilla saatavan rentoutumisen kautta hermosto pääsee ylivireydestä palautumisen tilaan ja siten on helpompi myös saada apua nukahtamisen ja nukkumisen vaikeuksiin. Lisää rentoutumisen hyödyistä ja palautumisesta voi lukea artikkelista Työstä palautuminen – miten voin vaikuttaa siihen?

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko parillisilla viikoilla (päivä vaihtuva) klo 18.30-19.45 alkaen 6.9.2022 ja tunnit jatkuvat 13.12.2022 asti. Tunnin hinta on 25 € /kerta. Maksuvälineenä käy pankkikortti, Smartum, ePassi ja Edenred.

Kokoontumispaikka on Marundon työhuone, Leantie 10, Lahti. Paikka on Matkakeskukselta 1 km Launeelle päin. Pihassa on hyvin parkkitilaa ja linja-auton nro 6 pysäkki on lähellä.

Voit katsoa päivät ja ilmoittautua mukaan Hyvän olon rentoutus -pienryhmään sähköisessä ajanvarauksessa tai suoraan Marille viestillä mari@marundo.fi, 0405919434. Ota yhteyttä jos haluat kysyä lisää tästä tunnista.

Seuraavat kokonntumispäivät ke 19.10., to 3.11., ti 15.11., ma 28.11. ja ti 13.12.

Ryhmän ohjaajana toimii Mari Helminen, fysioterapeutti (AMK), psykofyysinen fysioterapeutti, terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede), NLP master coach, pilatesohjaaja.

Asiakaskommentti ryhmästä: ”Rentoutustunti on ihana, seuraavana yönä nukkuu tosi sikeästi ja rentoutuneena. Aamulla herää virkeänä hyvin nukutun yön jälkeen. Suosittelen lämpimästi.”